A cool mix for you

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2006

Το "παραλήρημα" του Carlin





Δεν νομίζω να βαρεθώ ποτέ να ακούω αυτό τον τύπο να μιλά.
Για τα πάντα.
Υπερβολικά καυστικός καποιες φορές, ποτέ politically correct.
Άν και θεωρείται stand up comedian (και μάλιστα από τους pioneers,άξιος συνεχιστής του Lenny Bruce),γελάς με αυτά που λέει,αλλά δεν λέει αστεία.Δεν είναι κωμικός με την κλασσική έννοια.



Στην ουσία σχολιάζει διάφορα που συμβαίνουν γύρω μας (καλά στο Αμέρικα βέβαια ώς επι το πλείστον), που ισχύουν όμως παντού,όπως όλοι οι stand up comedians.
Καταπιάνεται όμως με αρκετά σοβαρά θέματα ,σε σχέση με τα πρώτα χρόνια της καρριέρας του.
Observational comedy,όπως ο ίδιος το αποκαλεί.
Βλέπει και σχολιάζει με την δική του ανοικτόμυαλη άποψη, στην οποία υπάρχει σε απίστευτο βαθμό κοινή λογική.Τον ακούς και σκέφτεσαι πως και εσύ έτσι τα βλέπεις τα πράματα, ή αναρωτιέσαι πώς και δέν το έκανες μέχρι τώρα.

Η άποψη του για την θρησκεία είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του "λόγου" του:

6 σχόλια:

triantara είπε...

spoken like a true connoisseur... χαίρομαι πάντως που περνάει ακόμα η "μπογιά" του :)

η sarah silverman (αν την ξέρεις), αν και "νεαρούλα" μου θυμίζει λίγο το στυλ του, αυτό που λες observational comedy και politically incorrect. Αλλά τελείως όμως! :)

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να δεις τον Chris Rock στο Bigger and Blacker τότε (stand up παλιό από το HBO)! Είδα το πρώτη φορά πριν 3 χρόνια και ακόμα το ξαναβλέπω μέσα μέσα. Υπολογίζω ότι είναι διαθέσιμο σε torrents κτλ (πάει κάπου 50 λεπτά).

Ανώνυμος είπε...

etsi sovara, sarah silverman, george carlin pote den mou areskan... they do not appear funny to me. isopedonoun ta panta, prospathontas na stisoun ena stand-up COMEDY act.

gia alithina funny stand-ups watch pablo francisco, russell peters, chris rock, jim carrey, bobby slayton, kevin pollak etc

AnTonymous είπε...

stand-up fan

Η Silverman όπως είπα και σε άλλο post ούτε σ'εμένα αρέσει.
Αλλά άν διαβάσεις τι λέω για τον Carlin στο post που συνοδεύει το βίντεο, θα προσέξεις ότι δεν θεωρώ αστεία με την γενική έννοια αυτά που λέει.
Αυτοί που αναφέρεις είναι μέρος της αφρόκρεμας του stand-up, αλλά γιατί άφησες έξω τον Jerry Seinfeld?

Ανώνυμος είπε...

sostos! eksexasa ton

Ανώνυμος είπε...

apsogos o Carlin, o arxhgos tis 3itimashias:D

an den ton 3erete, jai 8eletai stand up pou enna sas "anoi3ei" to tropo pou skeftestai deite oti vreite me ton BILL HICKS.

jai o mitch hedberg en pellamos.