A cool mix for you

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 10, 2011

Σιωπή, θα μας πουν ρατσιστές...

Σε γενικές γραμμές, θεωρώ τον εαυτό μου αντιρατσιστή, είμαι υπέρ της πολυπολιτισμικότητας και καταλαβαίνω , ως άνθρωπος αλλα και ειδικά ως Έλληνας , Κύπριος και πρόσφυγας, την ανθρώπινη πλευρά, αλλά και τις επιπτώσεις που επιφέρει ο ξεριζωμός, η προσφυγιά είτε λόγω πολέμου , είτε μέσω των λόγων που δημιουργούν πολιτικούς πρόσφυγες. Όπως επίσης καταλαβαίνω και τους λόγους που κάποιος αποφασίζει να αφήσει την χώρα του και να μεταναστεύσει, για να βρεί δουλειά για ένα καλύτερο αύριο.Και μάλιστα λυπάμαι και και συμπονώ.


ΑΛΛΑ...


Μετά την παρακολούθηση των επεισοδίων στο γραφείο ευημερίας σήμερα, μόνο θυμό μπορεί κάποιος να νοιώσει. Δεν είναι θέμα ρατσισμού αλλά θέμα σεβασμού της χώρας που σε φιλοξενεί.

Yπήρξαν και οι Κύπριοι στο παρελθόν μετανάστες αλλά ποτέ δεν μπήκαν σε γραφείο να απαιτήσουν χρήματα με τέτοιο τρόπο αλλά μετανάστευσαν για να δουλέψουν για μιά καλύτερη ζωή.

Δεν είναι όλοι οι αλλοδαποί μετανάστες ίδιοι αλλά όσοι ήρθαν εδώ νόμιμα, για να δουλέψουν καλώς να ορίσουν. Όσοι είναι εδώ απλά για να επωφεληθούν οφέλη που παρέχει το κράτος ξύνοντας τα όλη μέρα, ζουν με επιδόματα, απαιτώντας κιόλας, να παν από εκεί που ήρθαν.

Κύπριοι σε άσχημη οικονομική κατάσταση, που έχουν την ίδια ανάγκη ίσως και χειρότερη, άνεργοι, αφού προτιμούνται ξένοι για πιό χαμηλό μεροκάματο, και δεν απαιτούν έτσι, έστω και αν αυτοί το δικαιούνται.


Το βίντεο που καταγράφηκε είναι ολοκάθαρο, τα πρόσωπα είναι εκεί για αναγνώριση. Απελάστε τους αμέσως, όπως και όποιο οικονομικό μετανάστη είναι στην Κύπρο χωρίς δουλειά περιμένοντας / απαιτώντας επιδόματα και οφέλη.


Ακούγεται σκληρό σε κάποιους, ξενοφοβικό, ίσως και ρατσιστικό αλλά άλλο ανθρωπισμός και άλλο να μας πιάνουν τον κώλο και να μην λέμε τίποτα μην μας πουν ρατσιστές.